pátek 31. ledna 2014

Změny v družině

Od pondělí 3. 2. 2014 do družiny nastoupí nová posila, která vystřídá paní vychovatelku Jakešovou.

Z důvodu zaučení nového pana vychovatele a jeho seznámení s chodem družiny se v týdnu od 3. do 7. 2. nebudou konat družinové kroužky.

Paní vychovatelku Jakešovou děti ale neviděly tento čtvrtek naposledy. Přijede se s námi ještě rozloučit a zúčastní se také schůzky pro rodiče, kdy budou odcházející paní vychovatelky informovat o změnách ve školní družině a představí se noví vychovatelé.

Děkujeme za pochopení!

středa 29. ledna 2014

Zelená družina

Jak jsme se zabydleli v bývalé sborovně


Od 1. 1. 2014 máme k dispozici konečně třetí místnost, kterou jsme nazvali "zelená družina". Stará družina je nyní "červená družina" a poslední místnost, kterou využíváme, je "klubovna" za jídelnou.

Každé ze tří oddělení družiny tedy již má svoji místnost. My jsme se ale dohodli, že se v jednotlivých prostorách budeme prozatím střídat, aby si všichni užili všech místností.

Vždy jeden týden tráví čas od oběda do půl druhé jedno oddělení v klubovně, jedno v zelené družině a jedno v červené družině. Další týden se místnosti vystřídají. O půl druhé se již všichni tradičně setkáváme na koberci v červené družině, která je největší, a povídáme si, co nás v daný den čeká a nemine.

Od dvou hodin, kdy začínají družinové kroužky, se opět dělíme, chodíme si hrát ven a využíváme i prostor školní knihovny nebo počítačové učebny.






úterý 28. ledna 2014

Malí výletníci 25. 1. 2014

Lednový výlet jsme strávili v uherskobrodském aquaparku Delfín. Tři děti se sice hned ráno omluvily, ale i tak nás jelo dost. Autobusem s paní vychovatelkou Mikulíkovou a jejím přítelem Michalem jeli Helenka, Beruška, Anička, Viktorka a Jeník a autem pak do aquaparku dorazila paní Karásková s Ondrou, Matyášem a Hubertem. Jako doprovod s námi jela i paní vychovatelka Maruška s manželem Tomem.

I když bylo hodně mrazivo a větrno, na plavání jsme se všichni moc těšili. V aquaparku jsme strávili hodinu a půl plaváním, řáděním ve vodě a tobogánováním a poté jsme se usadili v bufetu a snědli svačinky a namlsali se sladkostí.

Zpátky do Buchlovic jsme se dostali vlakem a pak autobusem. Odjezd vlaku jsme stíhali tak tak, ale před odjezdem autobusu jsme si ve Starém Městě stihli ještě pochutnat na čokoládě či kakau z automatu. Cesta nám pěkně ubíhala a už jsme se těšili, že si doma pořádně odpočineme.

Všechny fotografie z výletu si můžete prohlédnout na webových stránkách ZŠ a MŠ Buchlovice.





čtvrtek 23. ledna 2014

Malí výletníci 14. 12. 2013

Předvánoční kroužek Malých výletníků jsme strávili v Uherském Hradišti. Naplánovali jsme si prohlídku výstavy ve Slováckém muzeu, procházku po trzích na náměstí a návštěvu čajovny Pod Kaštany.

Ve Slováckém muzeu jsme strávili první část výletu. Prohlédli jsme si výstavu s názvem Krysáci. Pojednávala o známém českém večerníčku. Děti se dověděly, jak takový animovaný večerníček vzniká, kdo při jeho zrodu stál, co všechno bylo potřeba zařídit a pořídit a kolik to všechno stálo peněz. Podívali jsme se na jeden díl večerníčku, přečetli si informační tabule a prohlédli si scény v životní velikosti.

Pak jsme se přesunuli do vestibulu, kde si měly děti možnost koupit nějakou pěknou drobnost. My jsme do družinky koupili jedno pexeso Krysáků. Měli jsme spoustu času, tak jsme se ještě nasvačili a zašli se podívat do druhého patra na stálou expozici vykopávek z Uherskohradišťska.

Po prohlídce Slováckého muzea jsme zamířili na náměstí, kde jsme poctivě prošli jeden stánek vedle druhého. Děti nejvíce nakupovaly dobrůtky k jídlu. Moc se nám líbila vystavená keramika, dřevěné hračky a vánoční ozdobičky. Na trzích jsme strávili skoro celou hodinu a pak jsme se šli zahřát do čajovny.


Paní vychovatelky udělaly dětem předvýběr pěti čajů, které děti postupně očichávaly a pak si hlasováním vybrali, které dva jim nejvíce voněly. Tyto čaje nám obsluha uvařila do velkých konviček a během pobytu v čajovně jsme je pomalu popíjeli a ochutnávali. V čajovně se nám moc líbilo. Prostředí je příjemné a příšeří rozjasňovaly zapálené svíčky. Po chvilce posezení jsme si na promítacím plátně pustili další díly večerníčku Krysáků. Všichni dojedli svačinky a některé děti si dokonce objednaly čínskou polévku.

Jakmile příjemné posezení v čajovně skončilo, přesunuli jsme se na autobusové nádraží a autobusem dorazili v pořádku zpátky do Buchlovic. Už jsme velice zvědaví, jaký výlet nás čeká v lednu!

Více fotografií z výletu si můžete prohlédnout ZDE.




středa 22. ledna 2014

Plán práce na LEDEN


Pozn.:

  • 6. 1. 2014 nástup po prázdninách.
  • 8. 1. 2014 - nepřítomnost pí vychovatelky Mikulíkové.
  • 10. 1. 2014 - nepřítomnost pí vychovatelky Jochymkové (od 11. 1. 2014 Jakešové), Čtenářský kroužek odpadá.
  • 21. 1. 2014 - 14.00 hod. pedagogická porada.
  • 22. 1. 2014 - 10.00 hod. návštěva z MŠ (seznámení se s prostory ŠD, s jejím režimem), 16.00 hod. Den otevřených dveří ZŠ a MŠ Buchlovice (informační schůzka s rodiči budoucích prváčků).
  • 22. 1. 2014 - nepřítomnost pí vychovatelky Jakešové, Výtvarný kroužek odpadá.
  • 25. 1. 2014 - 5. výlet Malých výletníků do aquaparku Delfín v Uherském Brodě.
  • 31. 1. 2014 - pololetní prázdniny (zápis dětí do 1. třídy), ŠD není v provozu.

pátek 17. ledna 2014

Informace pro Malé výletníky

Oznamujeme, že v sobotu 25. 1. 2013 proběhne
pátý výlet MALÝCH VÝLETNÍKŮ.


Vyrazíme do Uherského Brodu, kde se vyřádíme v aquaparku Delfín.

SRAZ:         10.10 hod. zastávka na rozcestí (nad Buchlovicemi)
ODJEZD:      10.20 hod. autobus z rozcestí
NÁVRAT:      15.34 hod. na rozcestí nad Buchlovicemi
S SEBOU:     dostatek pití, vydatnou svačinu, peníze na útratu, plavky, koupací čepici, rukávky nebo plavací kruh, ručník,
                      mýdlo, kartičku pojišťovny, (Kinedryl)…
CENA:           200,- Kč (cestovné a vstupné, vybíráme do pátku 24. 1.)

Výlet se koná za každého počasí.

Tento výlet je OTEVŘENÝ.
Mohou se jej zúčastnit i rodiče a sourozenci přihlášených dětí.

Těšíme se na vás!

...

pátek 3. ledna 2014

Výzva...

Připravili jsme pro děti novoroční překvapení.

Kromě místnosti školní družiny a klubovny nám přibude nový prostor, který bude tvořit druhé oddělení družiny. Již nebudeme muset městnat dvě oddělení do jedné místnosti!


Během 2. a 3. ledna 2014 proběhlo stěhování sborovny v horním patře staré budovy. Sborovna je nyní pouze v přízemí nové budovy, vedle ředitelny. V bývalé sborovně jsme utvořili novou družinu. Ke starému vybavení přibyly nové židle, nové sedací vaky a od pondělí rozdělíme do obou družin i nové hry a hračky, které jsme dostali od Ježíška.


Ale zařídit úplně novou místnost tak, aby se alespoň vyrovnala stávající družině ještě zabere hodně času. Ne všechny stavebnice a kostky můžeme dělit na polovinu, část z nich už jsme přemístili do klubovny, když jsme ji minulý školní rok zařizovali pro dvě první třídy. Letos jsme klubovnu dovybavili novými stolními hrami a stavebnicemi vhodnějšími pro starší děti (primárně je klubovna určena pro 3. - 5. třídu, ale střídáme se v ní všichni).

Proto bychom chtěli poprosit všechny o pomoc s vybavením nové družiny staršími hrami, stavebnicemi, dřevěnými kostkami, hračkami a dalšími věcmi, které byste nám mohli bezplatně darovat. I my prohledáváme půdy a zbavujeme se nepotřebných plyšáků... Za veškeré vaše dary budeme strašně vděční! Udělají radost všem družinovým dětem.

Hračky můžete věnovat kdykoliv. Můžete je přinést přímo do ŠD v době jejího provozu (denně od 11.30 do 16.00 hod.), můžete je poslat po dětech, můžete je předávat vedení školy.





Předem za vaši pomoc děkujeme!