středa 24. září 2014

pátek 19. září 2014

První dračí skříňka

I letos děti vkládají odpovědi na různé otázky do dračí skříňky. První letošní otázka zněla: "Co pěkného jsem prožil o letních prázdninách?"

Jelikož během minulého týdne děti na dračí skříňku trochu zapomněly a objevilo se v ní jen asi 5 vzkazů, otázka zůstala stejná i tento týden. Tentokrát byla skříňka plná hezkých zpráv s nejrůznějšími zážitky. Některé z nich jsme i vyfotili.











pátek 12. září 2014

Seznamy dětí přihlášených do družinových kroužků


SPORTOVNÍ KROUŽEK – pondělí 14:00-15:30 – p. vychovatelka Mikulová
Pavel Beran, Kristián Buchtík, Šimon Franta, Jakub Hlaváček, Havel Kapounek, Pavel Karásek, Vojtěch Krystýnek, Kamil Maděra, Pavel Pavlík, Jiří Stejskal, Michal Švec, Jáchym Šipka, Štěpán Tomešek, Matěj Vrážel, Filip Vysloužil, Alex Valenta, Pavel Zámečník, Simon Rybárik
ŠIKOVNÉ RUCE – úterý 14:00-15:30  – p. vychovatelka Mikulová
Kateřina Jurčová, Antonín Kraus, Nikola Černá, Nela Machulová, Eliška Kučíková, Marie Plechová, Martina Piknerová, Vojtěch Pikner, Monika Strýčková, Hana Prostináková, Štěpán Tomešek, Soňa Zámečníková, Adéla Zedková, Pavel Zámečník, Martin Buchtík

VÝTVARNÝ KROUŽEK – středa 14:00-15:30  – p. vychovatel Mls
Havel Kapounek, Karolína Beranová, Ondřej Karásek, Barbora Hrušková, Anna Kropáčová, Nela Paděrová, Berenika Faltová, Markéta Prášilová, Tereza Sobotková, Světlana Šalplachtová, Jaromír Šalplachta, Filip Vysloužil, Valerie Višňovská, Kateřina Kolaříková, Pavel Zámečník, Soňa Zámečníková, Nikola Černá, Nikola Mitášová

PŘÍRODOVĚDECKÝ KROUŽEK – čtvrtek 14:00-15:30  – p. vychovatelka Bereňová
Karolína Beranová, Šimon Franta, Jakub Hlaváček, Antonín Kraus, Kamil Maděra, Štěpán Tomešek, Vojtěch Pikner, Martina Piknerová, Tereza Sobotková, Jiří Stejskal, Jaromír Šalplachta, Jáchym Šipka, Matěj Vrážel, Adéla Zedková, Filip Vysloužil

MODELÁŘSKÝ KROUŽEK – pátek 14:00-15:30 – p. vychovatel Mls
Martin Buchtík, Jakub Hlaváček, Kateřina Kolaříková, Filip Vysloužil, Jaromír Šalplachta, Jáchym Šipka, Michal Švec, Šimon Franta, Simon Rybárik, Adéla Zedková

MALÍ VÝLETNÍCI – sobota 1x v měsíci – p. vychovatelka Mikulová a p. vychovatel Mls
Helena Burešová, Markéta Prášilová, Soňa Zámečníková, Nikola Černá, Kateřina Kolaříková, Anna Kropáčová, Světlana Šalplachtová, Jaromír Šalplachta, Pavel Zámečník, Matěj Vrážel, Michal Švec, Kristýna Marková, Tereza Marková, Tereza Sobotková, Vojtěch Krchňavý, Kryštof Kadeřábek, Filip Vysloužil

Družinové kroužky 2014/2015



Od druhého školního týdne zahájily svou činnost družinové kroužky. Každý den probíhá jeden kroužek od 14:00 do 15:30.
SPORTOVNÍ KROUŽEK – pondělí – p. vychovatelka Mikulová
s sebou: tepláky, obuv do tělocvičny
ŠIKOVNÉ RUCE – úterý – p. vychovatelka Mikulová
s sebou: zástěrka/staré tričko (řádně podepsané)
VÝTVARNÝ KROUŽEK – středa – p. vychovatel Mls
s sebou: zástěrka/staré tričko (řádně podepsané)
PŘÍRODOVĚDECKÝ KROUŽEK – čtvrtek – p. vychovatelka Bereňová
s sebou: pastelky, tužka č.1, pevná podložka na kreslení
MODELÁŘSKÝ KROUŽEK – pátek – p. vychovatel Mls
s sebou: zástěrka/staré tričko (řádně podepsané)

Jednou měsíčně v sobotu bude také probíhat kroužek Malí výletníci. Informace o jednotlivých výletech se objeví na tomto blogu a také v deníčcích přihlášených dětí.

středa 10. září 2014

Cesta pohádkovou říší


V tomto školním roce budeme v družině pracovat podle projektu nazvaného Cesta pohádkovou říší. Název už napovídá, že se nadcházející rok ponese v pohádkovém stylu. Vydáme se s hloupým Honzou do světa, přičemž poznáme naše nejbližší okolí - Buchlovice, Česko, ale i daleké krajiny za sedmero horami, sedmero řekami a možná i za oceány. Poté se potkáme s Měsíčníkem, Slunečníkem a Větrníkem a vydáme se až do vesmíru. Cestou také poznáme různá zvířata, rostliny a za pomoci děda Vševěda se dozvíme různé zajímavosti o lidském těle. Poté zabloudíme do krajiny popletených pohádek a nakonec se vrátíme zpátky domů.

Na tuto celoroční cestu se vydáme v několika skupinkách a bude nás doprovázet vlastnoručně vyrobená pohádková postavička. Ta nám bude hlídat body za malé a velké úkoly, které budeme plnit, a taky černé puntíky, které mohou nasbírat "zlobivci". Na konci roku se všechny body sečtou a nejúspěšnější skupinka se dočká jistě pěkné odměny.

pátek 5. září 2014

Vítáme všechny družináře v novém školním roce!



Po prázdninách se nás v družině sešlo bezmála sedmdesát. Noví prvňáčci si už pomalu zvykají na to, jak to v družině chodí. I některým starším „mazákům“ – druhákům, třeťákům a čtvrťákům – jsme pravidla družiny museli připomenout a zdá se, že si je na konci prvního týdne už skoro všichni zapamatovali.
 

Někteří byli ze všech těch informací pořádně udivení J
 

 
Režim družinky je stejný jako v předchozích letech. Po obědě si chvilku hrajeme, v půl druhé se sejdeme v kruhu na koberci a říkáme si důležité informace a povídáme si. Po skončení této půlhodinky se další program odvíjí podle počasí, od příštího týdne také některé děti odejdou do družinových kroužků.
 


 
V první části tohoto týdne nám bohužel nepřálo počasí, skoro to vypadalo, že už začal upršený podzim, a tak jsme nemohli jít ven, ale museli jsme se zabavit v družince.
 
 Některé holky inspirované deštivým počasím se rozhodly vyrábět draky, kterými jsme pak vyzdobili dveře zelené družiny.
 
 

Ostatní stavěli bunkry...
 

...vozové hradby...
 

...hráli fotbálek...
 

...nebo stavěli stavebnice.
 

Ve čtvrtek se naštěstí už udělalo hezky, čehož jsme hned využili a šli jsme si hrát na školní hřiště, což všechny bavilo. A proto doufáme, že letní počasí ještě chvíli vydrží.